Gymkids

De 'Gymkids' zijn bij RKDOS een onderdeel van de afdeling Turnen Heren. RKDOS heeft groepen voor jongens van vier en vijf jaar en voor kinderen van zes tot en met acht jaar zowel in Kampen als in IJsselmuiden. 

 

Bewegen is niet meer de gewoonste zaak van de wereld, hoe jong kinderen ook zijn. Steeds meer kinderen zuchten en steunen onder overgewicht. Dat moet anders, vindt RKDOS. Juist de leeftijd vier tot en met acht jaar is de belangrijkste fase in de motorische ontwikkeling van kinderen. Gymkids is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar en moet kinderen een brede motorische ontwikkeling meegeven waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. Niet alleen voor gymnastiek of turnen, maar in allerlei takken van sport. De meest talentvolle kinderen van Gymkids kunnen worden uitgenodigd voor Turnkids, de jongste turngroep van RKDOS.

 

 

Voor kinderen vanaf acht jaar bestaan er meerdere mogelijkheden om hun sportiviteit verder te ontwikkelen. Binnen RKDOS kunnen jongens uitgenodigd worden voor een van de selecties, doorstromen naar de springgroep en/of naar freerunning. 

 

De gymsport wordt gezien als de moeder aller sporten. Rollen en duikelen, lopen en rennen, een bal vangen, klimmen en zwaaien, springen en steunen: de meeste sporten leggen het accent op een enkel onderdeel, maar de gymsport pakt ze allemaal mee. Wie zijn sportcarriere begonnen is bij RKDOS, heeft daar later bij andere sporten profijt van. Leningheid, souplesse en kracht komt overal in terug.

 

Wilt u uw zoon aanmelden voor een proefles bij de gymkids? Mail dan naar Thijs Kamerman, trainer van de jongste turnjongens, op gymkids@rkdos.nl.