Dans

Dansen bij RKDOS

Elke les beginnen we met lekker veel bewegen op muziek, waarbij het hele lichaam wordt gebruikt, zodat we goed warm worden. Na het opwarmen van de spieren gaan we rekken en strekken en vervolgens doen we kracht en techniekoefeningen. Hierbij werken we o.a. aan een goede lichaamshouding, een goede conditie en het aanleren/verbeteren/automatiseren van danstechnieken. Hierna is het dan echt tijd om te gaan dansen! De leidster van de groep bedenkt de dans en leert deze de groep aan. Het dansplezier van de leerling staat hier centraal. De aangeleerde dans wordt uiteindelijk ten tonele gebracht tijdens de uitvoering en/of demonstraties. Aan het einde van de les hebben we nog een cool-down. Tijdens de cool-down komen de leerlingen geestelijk en lichamelijk van inspanningsniveau tot rust/ontspanningniveau.

 

Dans voor het jonge kind

Het plezier in dansen staat bij ons voorop.

In onze jongste groep (3,5 - 4 jaar) beginnen we met 'bewegen op muziek'. Kinderen leren om zich vrij te bewegen, dit gaat spelenderwijs en er wordt veel gebruik gemaakt van de fantasie. Het is vooral belangrijk dat kinderen plezier hebben in het dansen en ze zichzelf durven presenteren. In de hogere groepen komt het accent meer te liggen op conditie, lenigheid, techniek etc.

 

Klachten

Indien er klachten zijn (bijvoorbeeld over de leiding of over de les), is het eerste aanspreekpunt de leidster van de groep zelf. De klacht wordt door de leidster afgewikkeld. De leidster stelt ten aller tijde het bestuur in kennis van de klacht. Mocht de klacht niet naar tevredenheid zijn opgelost dan kan de klacht alsnog bij het bestuur worden neergelegd. Voor algemene zaken kunt u ook mailen naar rkdosdans@hotmail.com 

 

Achtergebleven spullen

De leiding is niet verantwoordelijk voor spullen die achterblijven in de kleedkamer of zaal. De achtergebleven spullen worden dus ook niet meegenomen door de leiding, maar achterlaten in de daarvoor bestemde opslagruimte.

 Sluiting Dance2Demo KNGU

Deze sluiting op het nummer 'Freak' is gemaakt door Meike en Minou, dansers uit de jeugdselectie van RKDOS. Zij hebben dit bedacht en aangeleerd aan hun dansteam. - 25 mei 2019

RKDOS Padans - Missing You

RKDOS Padans tijdens de Dance2demo in Dalfsen

6 mrt. 2019

 

 

Dance On Stage

Razzmatazz & Padans met Funk you up!

25 mei 2019

 

 Hoofdsponsoren

The Bread Company
Euro Food group

Subsponsoren