· 

Heren RKDOS Kampen Nederlands Kampioen met team!

Afgelopen zondag 17 november 2019 kwamen 8 herenteams van RKDOS (29 turners, 10 gastturners) in Sittard in actie tijdens het Bondskampioenschap voor teams. 

 

Het RKDOS team bestaande uit Herman, Tycho, Seth, Colin en Dani wisten in de hoogste categorie (NTS 14) de zes andere teams achter zich te laten en behaalden daarmee een gouden plak. De mannen mogen zich met die gouden plak het beste team van Nederland noemen!

In diezelfde categorie kwam ook een tweede team van RKDOS in actie. Stijn, Yashwin, Joshua en Marc pakten na een zeer goede wedstrijd de bronzen medaille. 

 

In de ochtendwedstrijd eerder die dag kwamen Paul, Amando, Davy, Milan en Niek uit in Niveau 17. Ook deze mannen turnden een mooie wedstrijd en wisten het eerste eremetaal van de dag binnen te slepen. Zij pakten de zilveren medaille met een keurige tweede plaats. Het combinatieteam van Jorrit en Vigo (NTS 15) turnde samen met de heren van Didam mooie oefeningen, Helaas was het in een sterk deelnemersveld niet genoeg voor een podiumplaats. 

 

 

In de derde en vierde wedstrijd van de dag was het de beurt aan de mannen van de keuzeoefenstof. In de derde wedstrijd werden mooie oefeningen neergezet door de twee RKDOS teams en de punten waren genoeg om te eindigen op plaats vier en vijf. 

In wedstrijd vier pakte een team van RKDOS nogmaals het eremetaal. Het team van Jurian, Wessel, Sander, Michel en Coen wist beslag te leggen op de bronzen plak. 

 

Het combinatieteam met Sandro dat uitkwam in niveau 6 viel net buiten een podiumplaats en moest het doen met een vierde plaats. Alle mannen kunnen terugkijken op een geweldig mooi weekend!