Springen

Springen oogt spectaculair en dat is het ook. De springers van RKDOS maken de mooiste sprongen. Maar om die te kunnen maken, begin je wel bij de basis.

 

Beginnende springers leren eerst de streksprong, de hurksprong en de spreidsprong. Daarna komen pas salto's en de schroeven. Springers zoeken hun grenzen op om zo steeds meer sprongen te leren. Gehurkt bouwen ze uit naar gehoekt en gestrekt waarbij het lichaam groter is en de sprong een stuk moeilijker wordt. Als zo’n sprong dan lukt, dan geeft dat een enorme kick.

 

Bij RKDOS gebruiken springers voor hun spectaculaire sprongen niet alleen een minitrampoline, maar ook een airtrack en een minitrampoline in combinatie met een springtoestel.

 

RKDOS heeft meerdere springgroepen, voor jongens en meisjes van zes jaar en ouder. Recreatiegroepen voor iedereen die het leuk vindt om te springen en een selectiegroep voor springtalenten. Als je wedstrijden leuk vindt, krijg je de kans daar aan mee te doen. Er zijn wedstrijden voor individuele springers en als groep, regionaal en landelijk op diverse niveaus. Het aantal trainingsuren varieert van een uur tot tweeënhalf uur per week.

 

Springen geeft niet alleen een kick, springen bij RKDOS is vooral ook leuk en gezellig. Dat zie je terug op trainingen, maar ook bij wedstrijden en evenementen. Springen met passie, daar gaat het om.

 

Wil je kijken of Springen iets voor je is?

Volg dan gratis twee proeflessen.

 Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram