Turnen dames

Bij RKDOS Turnen Dames wordt er hard gewerkt aan het soepel, vlot en technisch turnen van elementen op diverse turntoestellen. Je hoeft nog geen ster te zijn in de sport, maar dat kan je hier eventueel worden!

 

Tijdens de trainingen wordt er veel aandacht besteed aan de technische kant van het turnen, maar daarnaast wordt er ook veel aandacht besteed aan doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, teamspirit en het behalen van doelen. Deze doelen kunnen heel divers zijn. Bij RKDOS staat plezier in de sport op nummer 1, want zonder plezier, geen prestaties. 

 

RKDOS beschikt over een moderne turnhal met bijvoorbeeld een professionele valkuil en een aparte vierkante vloer. De turnsters kunnen in deze hal alle vier de toestellen voor het turnen uitvoeren: sprong, brug, balk en vloer!  

 

Visie RKDOS Turnen Dames

RKDOS Turnen Dames is regionaal en districtioneel toonaangevend in het opleiden van meisjes tot turnster. Het trainersteam leidt meisjes op volgens een leerlijn waarbij turnsters op een prettige manier door de trainers worden ondersteund in haar persoonlijke ontwikkeling tot turnster en persoon. In een veilige, goede en gezellige sfeer weten meisjes met ondersteuning van het trainersteam te presteren op ieders eigen niveau in de 1e tot en met 5e divisie in zowel onder-, midden- als bovenbouw. Ouders/verzorgers en andere partijen worden actief betrokken bij de afdeling. RKDOS Turnen Dames is een selectie waar ieder meisje dat uit Kampen of omgeving komt bij wil turnen.

 Verschillende niveaus

Er zijn verschillende niveaus binnen het turnen van RKDOS. Zo is Turnen Dames opgedeeld in Selectie, TurnFun en TurnFun Plus.
Lees hieronder verder om meer te weten te komen over de verschillende niveaus.

 

Selectie


RKDOS Turnen Dames biedt turnen aan tussen de eerste en vijfde divisie, zowel landelijk als regionaal. Aan het begin van het seizoen deelt de leiding de turnsters in op leeftijd en niveau. Meisjes kunnen ook midden in het seizoen instappen, maar dan kunnen er dat seizoen geen wedstrijden meer geturnd worden. Mocht je nieuw zijn, dan kijkt de leiding in drie trainingen naar het niveau van het meisje. Dan wordt er besloten of het meisje voor de selectie in aanmerking komt. Mocht dit zo zijn, dan wordt het meisje ingedeeld in een bepaalde groep. Onder leiding van professionele trainsters leren ze nieuwe elementen aan op alle vier de toestellen!

 

Afhankelijk van het niveau van de sporter, wordt het aantal trainingsuren bepaald. De trainingsuren worden altijd bepaald door de trainer. Bij selectie turnen wordt er minimaal 2x in de week getraind, maximaal 5x per week.

 

Sta je dus elke dag op de kop en ben je gemotiveerd om hard te trainen en nieuwe elementen te halen? Dan is Selectie Turnen wellicht wat voor jou! Geef je snel op via de link om een proefles te volgen of neem contact op met onze hoofdtrainster:

- Mail: trainerstd@rkdos.nl

- Chayenne Kolk: 06 82009441

Wedstrijden bij Selectie Turnen

Vanaf seizoen 2021 / 2022 is er een vernieuwd wedstrijdsysteem. Tijdens wedstrijden wordt er gewerkt met een onderbouw, middenbouw en bovenbouw categorie. De onderbouw categorie is nog erg jong en leert vooral nog de basis binnen het turnen. Hier wordt op de trainingen en wedstrijden aandacht aan besteed. Bij de middenbouw zijn er een aantal vaste elementen die de turnster moet laten zien, maar mogen ook al wat eigen elementen toevoegen om alvast te wennen aan de bovenbouw categorie. In de bovenbouw categorie gaat het om keuze-oefenstof die de meiden zelf mogen invullen, aan de hand van de code die door de FIG, de internationale gymnastiek federatie, wordt bepaald. De moeilijkheidsgraad hangt uiteindelijk af van het niveau waarop een turnster turnt. 

Hoeveel wedstrijden een turnster per jaar heeft, is afhankelijk van het niveau. 


Trainingstijden Selectie Turnen

Dag Tijd  Leiding Locatie
Maandag 15:45-19:00 uur Chayenne Kolk, Elles Rill TurnCentrum Kampen (Horstsingel 3)
Dinsdag 15:45-18:00 uur Chayenne Kolk & Elles Rill TurnCentrum Kampen (Horstsingel 3)
Woensdag 14:15-17:15 uur Dewi van Eeden & Alie van Dijk TurnCentrum Kampen (Horstsingel 3)
Donderdag 15:45-18:00 uur Chayenne Kolk, Joyce Ninaber & Dewi van Eeden TurnCentrum Kampen (Horstsingel 3)
Vrijdag 15:45-19:00 uur Chayenne Kolk, Elles Rill & Meri van Dijk TurnCentrum Kampen (Horstsingel 3)
Zaterdag 11:00-14:00 uur Chayenne Kolk, Elles Rill, Joyce Ninaber & Karin Leenarts TurnCentrum Kampen (Horstsingel 3)

Let op: Trainingsdagen zijn niet zelf in te vullen.Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram