Turnen dames

Bij RKDOS Turnen Dames wordt er hard gewerkt aan het soepel, vlot en technisch turnen van elementen op diverse turntoestellen. Je hoeft nog geen ster te zijn in de sport, maar dat kan je hier eventueel worden!

 

Tijdens de trainingen wordt er veel aandacht besteed aan de technische kant van het turnen, maar daarnaast wordt er ook veel aandacht besteed aan doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, teamspirit en het behalen van doelen. Deze doelen kunnen heel divers zijn. Bij RKDOS staat plezier in de sport op nummer 1, want zonder plezier, geen prestaties. 

 

RKDOS beschikt over een moderne turnhal met bijvoorbeeld een professionele valkuil en een aparte vierkante vloer. De turnsters kunnen in deze hal alle vier de toestellen voor het turnen uitvoeren: sprong, brug, balk en vloer!  

 

Visie RKDOS Turnen Dames

RKDOS Turnen Dames is regionaal en districtioneel toonaangevend in het opleiden van meisjes tot turnster. Het trainersteam leidt meisjes op volgens een leerlijn waarbij turnsters op een prettige manier door de trainers worden ondersteund in haar persoonlijke ontwikkeling tot turnster en persoon. In een veilige, goede en gezellige sfeer weten meisjes met ondersteuning van het trainersteam te presteren op ieders eigen niveau in de 1e tot en met 5e divisie in zowel onder-, midden- als bovenbouw. Ouders/verzorgers en andere partijen worden actief betrokken bij de afdeling. RKDOS Turnen Dames is een selectie waar ieder meisje dat uit Kampen of omgeving komt bij wil turnen.

 Verschillende niveaus

Er zijn verschillende niveaus binnen het turnen van RKDOS. Zo is Turnen Dames opgedeeld in Selectie, TurnFun en TurnFun Plus.

 

Selectie

RKDOS Turnen Dames biedt turnen aan tussen de eerste en vijfde divisie, zowel landelijk als regionaal. Aan het begin van het seizoen deelt de leiding de turnsters in op leeftijd en niveau. Meisjes kunnen ook midden in het seizoen instappen, maar dan kunnen er dat seizoen geen wedstrijden meer geturnd worden. Mocht je nieuw zijn, dan kijkt de leiding in drie trainingen naar het niveau van het meisje. Dan wordt er besloten of het meisje voor de selectie in aanmerking komt. Mocht dit zo zijn, dan wordt het meisje ingedeeld in een bepaalde groep. Onder leiding van professionele trainsters leren ze nieuwe elementen aan op alle vier de toestellen!

 

Afhankelijk van het niveau van de sporter, wordt het aantal trainingsuren bepaald. 

1e divisie = 5 keer trainen per week. 

2e divisie = 4/5 keer trainen per week. 

3e divisie = 4 keer trainen per week.

4e divisie = 3 keer trainen per week

5e divisie = 2 keer trainen per week. 

 

Sta je dus elke dag op de kop en ben je gemotiveerd om hard te trainen en nieuwe elementen te halen? Dan is Selectie Turnen wellicht wat voor jou! Geef je snel op via de link om een proefles te volgen of neem contact op met één van onze hoofdtrainsters:

- Mail: trainerstd@rkdos.nl

- Chayenne Kolk: 06 82009441

- Jessie den Dekker: 06 22617163

Trainingstijden RKDOS Selectie

- Maandag: 15:45-19:00

- Dinsdag: 15:45-18:00

- Woensdag: 14:15-17:15

- Donderdag: 15:45-18:00

- Vrijdag: 15:45-19:00

- Zaterdag: 10:30/11:00-14:00

Let op: Trainingsdagen zijn niet zelf in te vullen. Dit gebeurt door de trainers. 

 

Wedstrijden bij Selectie Turnen

Vanaf seizoen 2021 / 2022 is er een vernieuwd wedstrijdsysteem. Tijdens wedstrijden wordt er gewerkt met een onderbouw, middenbouw en bovenbouw categorie. De onderbouw categorie is nog erg jong en leert vooral nog de basis binnen het turnen. Hier wordt op de trainingen en wedstrijden aandacht aan besteed. Bij de middenbouw zijn er een aantal vaste elementen die de turnster moet laten zien, maar mogen ook al wat eigen elementen toevoegen om alvast te wennen aan de bovenbouw categorie. In de bovenbouw categorie gaat het om keuze-oefenstof die de meiden zelf mogen invullen, aan de hand van de code die door de FIG, de internationale gymnastiek federatie, wordt bepaald. De moeilijkheidsgraad hangt uiteindelijk af van het niveau waarop een turnster turnt. 

Hoeveel wedstrijden een turnster per jaar heeft, is afhankelijk van het niveau. TurnFun (5-8 jaar)

Bij de TurnFun word er spelenderwijs kennisgemaakt met het turnen. Er word altijd begonnen met een warming up in spel- of dansvorm, om zo de spieren warm te maken. Daarna gaan de meisjes bezig met de basiselementen van het turnen. De les wordt afgesloten met een spelmoment. Ieder meisje kan op haar eigen niveau mee doen, omdat er hier rekening word gehouden met dat niet iedereen gelijk is. Mocht uw dochter het goed doen, kunnen we u vragen of ze een keer bij de TurnFun Plus of Selectie mag komen proefdraaien. Mochten zij dat niet willen, dan kunnen zij na de leeftijd van 8 jaar, doorstromen naar de recreatiegroepen. 

De TurnFun is bedoeld voor meisjes in de leeftijd van 5 tot 8 jaar. De les is op:

- Vrijdag: 14:45-15:45

Het kan zijn dat deze groep vol zit. Dan komt u op een wachtlijst te staan of kunt u uw dochter aanmelden voor selectie en turnfun plus (mits in aanmerking komen) of recreatieve gym. TurnFun Plus (7-10 jaar)

De TurnFun Plus is een groep meisjes die net iets verder zijn dan de TurnFun, maar nog net iets te ver liggen van het Selectie Turnen. Om hun ook te laten turnen op hun eigen niveau, is de TurnFun Plus groep ontwikkeld. Er word dus ook in deze les op spelende wijze kennis gemaakt met de turnsport, maar worden hier al wat moeilijkere elementen geoefend. 

 

Mocht uw dochter al 8 jaar zijn, dan kunt u haar direct opgeven voor de TurnFun Plus. Is ze nog jonger dan 8 jaar, dan vragen we u uw dochter eerst aan te melden voor de TurnFun. 

Vanuit daar kunnen we dan verder kijken wat het meest geschikt is voor uw dochter. Mocht uw dochter het goed doen, kunnen we u vragen of ze een keer bij de Selectie mag komen proefdraaien. Mochten zij dat niet willen of niet in aanmerking komen, dan kunnen zij na de leeftijd van 10 jaar, doorstromen naar de recreatiegroepen. 

 

De TurnFun Plus groep is bedoeld voor meisjes in de leeftijd van 7 tot 10 jaar. De les is op:

- Donderdag 15:00-16:00 Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram