Inschrijving KNGU

Iedere turnster die lid is bij RKDOS, is verplicht deel te nemen aan wedstrijden. Elke turnster heeft daarom een wedstrijdseizoen. Deze loopt van begin november tot en met juli. De trainers schrijven de turnster in via het loket van de KNGU. De turnsters komen in een bepaalde categorie uit, gebaseerd op leeftijd en niveau. Aan deze categorie zit een wedstrijdplanning gekoppeld, deze is terug te vinden op de site van Dutch Gymnastics. 

Een gehele wedstrijdplanning met alle wedstrijddata, wordt via de mail verstuurd door de trainers. 

 

Elke turnster zal begeleid worden door een trainer, het liefst één waar ook in de turnhal onder getraind wordt. Na de wedstrijd zijn de uitslagen terug te vinden op de site van Dutch Gymnastics. 

Wij als RKDOS Kampen komen uit in ‘District Oost’, wilt u uitslagen vinden, dan zal u District Oost dus moeten aanklikken. 

 

Wedstrijdkleding

Tijdens de wedstrijden zijn de turnsters verplicht om uit te komen in het wedstrijdpakje van RKDOS. Dit pakje wordt één keer in de twee jaar vervangen. Als lid van RKDOS Turnen Dames ben je dus verplicht om elke twee jaar een nieuw wedstrijdpakje aan te schaffen. 

 

De turnsters kunnen een trainingspak huren via de Commissie Turnen Dames, ook dit is verplicht voor elk lid van RKDOS. Op wedstrijden worden zwarte enkelsokjes gedragen.

 

Het wedstrijdpakje mag niet tijdens trainingen gedragen worden en mag niet doorverkocht worden als het pakje nog door de vereniging gebruikt wordt. Mocht uw dochter onverhoopt stoppen met turnen, dan mag u het huidige wedstrijdpakje pas verkopen als er een nieuw wedstrijdpakje is. 

 

Benodigdheden tijdens de trainingen

Tijdens de training draagt een turnster een turnpakje, dit mag dus niet het wedstrijdpakje zijn. Een strakke legging mag hierover gedragen worden tijdens de warming-up. Andere kleding is niet toegestaan. De volgende materialen zitten in de tas van de turnster:

  • Water
  • Gezond tussendoortje
  • Lusjes + polsbanden + handschoenen
  • Magnesiumstrippenkaart + Magnesium + eigen bakje
  • Tape (wit en rekbaar)
  • Foamroller
  • Enkelsokken

Voeding voor, tijdens en na trainingen en wedstrijden

RKDOS vindt het belangrijk dat er gezond gegeten wordt. 

Voeding bepaalt namelijk voor een groot deel je energielevel. 

 

Voor de training raden we je aan om fruit, volkoren brood/crackers of kwark te eten. Tijdens de training verwachten we gezonde tussendoortjes, zoals snackgroente, fruit of een rijstwafel. Na de training is het belangrijk om eiwitrijk voedsel te nuttigen, zoals vis of vlees. Noten of peulvruchten zijn ook erg goed!

 

Trakteren bij RKDOS

Je verjaardag vieren is hartstikke leuk! Bij RKDOS mag dat ook zeker gevierd worden. Onze voorkeur gaat uit naar een gezonde traktatie, zoals kaas, worst, snackgroente of eierkoeken.

 Uitgifte kleding en materialen

Trainingspakken, wedstrijdpakjes en magnesiumstrippenkaarten worden uitgegeven via de commissie Turnen Dames. Elk jaar wordt aan het begin van het jaar een uitgiftemoment georganiseerd voor de trainingspakken en de magnesiumstrippenkaarten.  Is je magnesiumstrippenkaart op, dan kan er een nieuwe aangevraagd worden via turnendames@rkdos.nl 

 

De trainingspakken worden uitgegeven op basis van een huursysteem. De turnster huurt het pak elk jaar van RKDOS voor 15 euro per jaar. Bij de eerste uitgifte wordt een borg gerekend van 50 euro. De borg ontvangt de turnster terug zodra zij haar lidmaatschap beëindigd. Indien er schade aan een pak is kan een deel van de borg worden ingehouden.  

 

Bij RKDOS is de aanschaf van recreatiepakjes en wedstrijdpakjes verplicht. Elke twee jaar wordt er een nieuw wedstrijdpakje uitgezocht. Dit heeft te maken met de groei van jonge kinderen en de beperkte beschikbaarheid van de leverancier. 

 

Wedstrijdpakjes worden gedragen tijdens wedstrijden, clubkampioenschappen en uitvoeringen. Niet tijdens de trainingen.  

 Oudercontact

Ouderavonden 

Aan het begin van het turn seizoen één seizoenspresentatie georganiseerd. De seizoenspresentatie is bedoeld om de ouders mee te nemen in de werkwijze van het komende seizoen en om even rond te snuffelen in de turnhal. 

  

Oudergesprekken

Aan het einde van het seizoen vindt er een oudergesprek plaats. Hierin worden onder andere de vorderingen van de turnster besproken en zal er eventueel een niveauverandering worden aangekondigd. Mocht er volgens de trainers in het seizoen een oudergesprek nodig zijn, dan wordt deze via de mail aangevraagd door de trainers. .  

 

Kijken bij trainingen en meekijklessen 

Eens in de zoveel tijd wordt er geprobeerd een kijktraining te organiseren. Hierin kunt u als ouder naar de training van uw dochter kijken. 

We vragen u op andere trainingen niet te komen kijken, dit in verband met afleiding en de veiligheid van de turnsters.   

 

Contact

Trainingsgerichte vragen (of vragen over uw dochter)

  trainerstd@rkdos.nl

 

Afmelden voor een training:

Chayenne Kolk: 06 82009441

 

Kleding of magnesium

Turnendames@rkdos.nl