Turnen heren

Krachtig, snel, technisch perfect en een hoop plezier. Daar draait het om in turnen voor heren bij RKDOS Kampen.

 

Een turner steekt veel tijd en energie in zijn sport. Niets is leuker om dat ene voor elkaar krijgen waarvan hij dacht dat hij dat niet kon. Turnen daagt lichaam en geest uit en dat geeft uiteindelijk alleen maar pluspunten, zoals een soepel lichaam, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen.

 

Turnen is bij RKDOS een serieuze tak van sport. De vereniging heeft de beschikking over een moderne turnhal met bijvoorbeeld een professionele valkuil om moeilijke oefeningen uit te proberen. De jongens en heren turnen zes toestellen: vloer, voltige, sprong, vloer, rek en brug.

 

RKDOS biedt turnen aan op de vier hoogste niveau's in Nederland. De turners worden aan het begin van het seizoen ingedeeld op niveau en leeftijd. Onder leiding van professionele trainers en trainers in opleiding leert een turner bij RKDOS steeds weer nieuwe elementen op de zes turntoestellen.  Al die elementen maken samen een oefening waarmee ieder op zijn eigen niveau in wedstrijden laat zien wat hij kan. Voor elke turner is er een passend niveau, dat van een beginner tot het niveau waar alles draait om een topprestatie.

 

Tot het jaar waarin ze op 31 december twaalf jaar zijn, turnen jongens alleen verplichte oefenstof, daarna staat keuze-oefenstof centraal. Turnen voor heren heeft zeven niveaus. Turners tot en met de derde divisie draaien landelijke wedstrijden, die in de lagere divisies alleen regionaal. De wedstrijden voor landelijke turners zijn door heel Nederland, regionale turners doen mee aan wedstrijden in Overijssel en Gelderland.

 

Een turner maakt een hoop trainingsuren, maar krijgt daarvoor veel terug. Hij haalt bijvoorbeeld het beste uit zichzelf. Een nieuweling hoeft niet meteen een ster te zijn in een saltosprong of een handstand op de brug, maar hij kan dat wel worden.

 

Nieuwelingen kunnen zich rechtstreeks melden bij de afdeling Turnen Heren, maar stromen in bij de Gymkids en/of Turnkids. Wie meer wil weten over turnen bij RKDOS of een proeftraining wil volgen, kan vrijblijvend contact opnemen met één van de trainers.

 

Wilt u meer weten over turnen voor heren? Lees dan de Turngids van RKDOS.

Download
TURNGIDS
Turngids.pdf
Adobe Acrobat document 1.4 MB


Heren turners met hun trainers

Volg ons op Facebook